De Ont-Dekking. Emotioneel lichaamswerk en systemisch werk

Soms vraag je je af wat je belemmert. Waarom leef je niet zoals jij wilt? Waarom kan of mag je van jezelf niet zijn zoals je bent? In deze vragen ligt het vinden van het antwoord al besloten. Want door jezelf vragen te stellen, begint jouw persoonlijke Ont-dekkingstocht. Je gaat voor jezelf onthullen hoe je wilt leven, wat je tegenhoudt om te leven zoals je wilt en wat daarvan de oorzaken zijn.

‘De Ont-Dekking’ is ooit begonnen als een traject met veel Emotioneel Lichaamswerk, bedoeld om je emoties en je blokkades lijfelijk te voelen.

Deze training, gebaseerd op emotioneel lichaamswerk en systemisch werk, ondersteunt je bij het stellen van jouw vragen en het onthullen van jouw antwoorden. Vier dagen lang ondersteunen we je bij het lijfelijk ervaren welke gevoelens je sturen, wat je blokkades zijn en welke plaats je inneemt tussen je familieleden. Je vertelt jezelf en de andere deelnemers het verhaal van jouw leven en ont-dekt daarin wat je eerder niet zag.

Je eigen verhaal

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal, of beter gezegd: ieder mens leeft zijn eigen verhaal. Een verhaal dat je doorlopend aan jezelf en anderen vertelt en dat je voor jezelf en voor anderen envoudig zichtbaar kunt maken.

Staand in een ruimte kun je aanwijzen waar bijvoorbeeld je vader en je moeder staan in jouw leven, of je (overleden) zusje. We noemen dit “Systemisch werken”. We geven je inzicht in het systeem waarin je bent opgegroeid. Dit ondersteunt je om in te zien waarom dingen zijn zoals ze zijn, wat je bang maakt en wat je blokkeert.

 

Cursus
Datum
Soort cursus
Prijs
Aanmelden
nov 2016 – sep 2017
6 bijeenkomsten
€ 2.795
Let op:
Deze cursus wordt verzorgd door erkende therapeuten.
Hierdoor is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk via de zorgverzekering voor Alternatieve Zorg (uitsluitend in Nederland).

Thema’s

Tijdens de training komen onder meer deze thema’s aan de orde:

  • Jouw plek op aarde innemen;
  • Jouw kinderlijke onschuld ervaren, voelen, accepteren;
  • Je leven zelf in de hand nemen;
  • Dankbaar zijn voor het leven.

Methodieken

Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werken zijn de twee werkvormen die we hanteren.

Deze vullen elkaar op een dynamische wijze aan en maken samen energie vrij die zich laat vertalen naar meer vitaliteit, kracht en ruimte om jouw plek in te nemen.

Met ademoefeningen en andere vormen van Emotioneel Lichaamswerk krijg je toegang tot jouw gevoelens en verlangens. Je maakt deze voelbaar en herkenbaar in je lichaam, leert ze volledig te accepteren.

Systemisch Werk helpt je om de gevoelens die je hebt ervaren ook te kunnen duiden. Je neemt jouw plaats in op deze aarde, aanvaard het geschenk van het (mogen) leven en ervaart hoe je dankbaar kunt zijn voor de geboorte uit je ouders.

Ont-dekken

Ont-Dekken staat in deze training voor het zichtbaar maken van gevoelens en verlangens die toegedekt waren geraakt. We ondersteunen je volledig bewust te worden van de verbindingen tussen jouw verleden en jouw heden. Zo ontstaat ruimte om volledig vrij te leven, volgens jouw eigen dynamiek.

 

wat een ontdekkingen. na

wat een ontdekkingen. na meerdere trainingen van lichaamswerk , systemische werk en individuele sessies was ik al een eind op weg om tot mijn kern te komen, in de 4daagse ontdekking heb ik mijn volgende pel van de ui kunnen weglaten vloeien. de verkrampingen en spanningen in het lichaam konden verzachten en zelfs verdwijnen door de inzichten die ik kreeg tijdens de training. ik voel ontspanning en meer energie in mijn lichaam waardoor ik veel steviger in het leven sta, veranderingen met eten kan aanbrengen zodat mijn vreetbuien minder zijn en als ze er zijn dan weet ik nu dat ik daar een keuze in kan maken om te gaan kijken wat het mij wil zeggen, dat ik het huishouden waar ik zo een hekel aan had nu vanuit mijn kern leuk kan maken door gewoon een muziekje aan te zetten en klein begin en op het einde van de ochtend bijna de hele beneden of bovenverdieping heb kunnen doen, dat ik mijn tuin nu mag creëren zonder daar een strijd voor te leveren. het geeft veel meer vrijheid en een voldaan gevoel. het was geen makkelijke weg maar zeer zeker de moeite waard met wat ik nu bereikt heb en wat ik verder nog kan ontwikkelen. als ik nu spanning voel of verkrampingen dan weet ik dat ik even tijd voor mezelf mag nemen en kijken wat het mij wil zeggen. mijn puzzel valt op zijn plaats en geeft veel rust. ik ben dankbaar voor alle ontmoetingen en dankbaar dat ik mocht zijn wie ik was en ben, dat ik uitgenodigd werd om een andere weg te bewandelen ook al viel ik nog vele keren in de kuil op mijn pad maar iedere keer werd mij de hand aangereikt om samen de andere weg te kiezen, stap voor stap.

de volgende stap van

de volgende stap van verandering: door angst te overwinnen heb ik de stap kunnen nemen om de echte achtbaan in te gaan. als het karretje omhoog getrokken wordt en ik de lucht zie met de vogels die vrij vliegen wil ik dit ook, vrij zijn van de grote angst. bovenaan gekomen en voor de afdaling voel ik toch even weer wat angst maar dit loslaten en je over geven aan de daling, looping, snelheid en de kurketrekker erna is de rit zo voorbij. ik voel een lachkriebel opkomen. de emoties kregen bij het uitstappen de vrije loop van lachen ging het over naar het huilen. zo heb ik in de armen van mijn partner een hele tijd gestaan, snikkend en gelukkig want ik had het gedaan( met ogen dicht hahah). toen we naar de uitgang liepen keek ik naar de baan en dacht "nog een keer". wat wil het lot nu : er was geen foto gemaakt op het moment dat we er voorbij waren geraasd. toeval of niet??????? dus nog maar een keer. even een korte pauze om alles te laten bezinken en voelen of het nog een keer kan. iedere stap die ik dichter bij het karretje zette heb ik me afgevraagd of ik het nog een keer kon doen, of het nog een "ja" was. je stapt nu toch met een ander gevoel in maar het gevoel van vrijheid kon ik iedere keer als ik een angst voelde opkomen weer terug halen, nu bij de afdaling naar de eerste looping wilde ik instinctief mijn ogen dicht doen , gelukt de ogen kon ik open houden en alles om mij heen zien. wat een geweldig gevoel was dit. nu wist ik zeker dat ik mijn angst overwonnen had waardoor ik nu verder stappen kan zetten. de foto was gelukt, een herinnering waar ik naar kijk en weer terug de vrijheid kan voelen om het ook zo verder in mijn lichaam te integreren.

Heerlijke ontdekkingstocht!

Heerlijke ontdekkingstocht! Ik heb de jaartraining Ont-dekking voor de tweede keer gedaan, twee jaar na de eerste keer. Ik had een nieuw thema uit te werken, en doordat ik over de eerste keer Ont-dekking heel tevreden was (al toen stond ik heel ergens anders), ben ik hem gewoon nog eens gaan doen. En wederom ben ik er ongelooflijk veel in tegen gekomen. Geweldig hoe de puzzelstukjes van mezelf als vanzelf in elkaar vallen, zo simpel kan het blijkbaar zijn. Ik voel me er blijvend sterker en fijner door. Bedankt!

Het voelt anders, na de

Het voelt anders, na de 4-daagse ont-dekking. Er is iets opgeruimd, ik voel me sterker en opener. Ik 'zie' anderen ook meer, en moet me inhouden om niet op straat een vreemde liefdevol in de ogen te kijken, die daar totaal niet op rekent in het koele Nederland. Fijn hoor, dat dit zo diep door kan werken, er zijn wezenlijke gevoelens in mezelf geraakt en ik heb wezenlijk nieuwe ervaringen opgedaan

Omdat ik van natuur veel tijd

Omdat ik van natuur veel tijd nodig heb en vlug verdwijn in mijn cocon, ben ik dankbaar de voor de aanpak hierrond. Ik voel lijflijk dat er meer energie stroomt, doordat er blokkades niet helemaal weg, maar minder zwaar aanvoelen. Hierdoor word ik ook milder voor mezelf en anderen. Wat een vrijheid. Mijn laag zelfbeeld kreeg een boost, die me een weg opent.. Heb kracht en moed in mezelf opgewekt en gewaardeerd, om te koesteren dit gevoel.